A hideg, esős idő ellenére számos játékkal, fejlesztő tevékenységgel szinesíthetjük a legkisebbek mindennapjait. Szeretettel ajánljuk a “Kisgyermeknevelők tevékenység-kalendáriumát” szülők, nagyszülők figyelmébe is!

A neteducatio.hu jóvoltából elsők között olvashattuk az alig egy hete megjelent “Kisgyermeknevelők tevékenység-kalendáriumát”. A szerző, Csóka Éva maga is kisgyermeknevelő, bölcsődei tapasztalatait, játékait foglalta az igényes, sokrétű kötetbe.

Kép forrása: neteducatio.hu

Bár a gyűjtemény elsődleges célja a bölcsődében dolgozó pedagógusok munkájának megkönnyítése, s ezen a téren kifejezetten hiánypótló mű, szülők, nagyszülők figyelmébe is szívesen ajánljuk, hiszen bőséges ötlettárral szolgál arra vonatkozóan, hogyan fedezzük fel a világot a család legkisebb tagjával.

A kötet nagy előnye a könnyű áttekinthetőség. A tevékenységjavaslatokat a szerző az év hónapjai szerint rendszerezi. S ezen belül is külön fejezeteket kaptak az anyanyelvi- és környezeti nevelés, az alkotótevékenység, az ének-zene és a mozgás témakörei. A játékötleteket további három kategóriában találjuk:

  • 20 hetestől 12 hónapos kor
  • 12 hónapostól 24 hónapos kor
  • 24 hónapostól amíg „bölcsilakó”

November második felét Csóka Éva többek közt a téli álmot alvó állatoknak szenteli, s az énekes tevékenységek között a Mackó, mackó kezdetű dalt is megemlíti, amely akár ölbeli játékként is jól játszható a babákkal, kisgyermekekkel: https://www.youtube.com/watch?v=ZIK66D1El7s

A könyv megvásárolható a Neteducatio honlapján: https://neteducatio.hu/uzlet/kisgyermeknevelok-tevekenysegkalendariuma/

Dr. Asztalos Kata

Kisgyermeknevelők tevékenység-kalendáriuma – nem csak bölcsődei pedagógusoknak
Cimke: