A BabyRose Program célja

A BabyRose Program célja, hogy olyan zenei élményt nyújtson a babát váró és kisgyermekes családoknak, amely segíti a várandósság kiegyensúlyozott megélését és a családon belüli zenei nevelés megvalósítását. Az ingyenesen hozzáférhető, folyamatosan bővülő zenei anyagokon keresztül a szülőknek és a nagyszülőknek is lehetőséget biztosítunk arra, hogy új dalokat tanuljanak, felelevenítsék gyermekkoruk kedves dallamait, s ezáltal boldog pillanatokat szerezzenek a család legkisebb tagjának. A mondókák, ölbeli játékok, énekek és a nagyvilág legszebb altatódalai hozzájárulnak ahhoz, hogy még szorosabb érzelmi kapcsolat alakuljon ki felnőtt és gyermek között. Ezek az ismeretek színesítik, gazdagítják a családi élet mindennapjait és hozzájárulnak a baba fejlődéséhez.

A BabyRose Program megálmodója

Dr. Asztalos Kata a Zeneakadémia Kodály Intézetének kutatója, korábban a Szegedi Tudományegyetem Óvóképző Szakcsoportjának adjunktusa volt. Énekművész-tanári diplomáját Szegeden szerezte. Doktori disszertációját a zenei képességek fejlődésének vizsgálatából írta.

Mind a kutatásaim, mind a pedagógiai tapasztalataim arra sarkalltak az elmúlt években, hogy egyre többet foglalkozzak a magzati kor és a kisgyermekkor zenei világával. Hiszen minél korábban kezdődik a zenei nevelés, annál jobban érvényesül fejlesztő ereje. Így született meg a BabyRose Program ötlete. Az ének nem csak szebbé teszi a babaváró, majd pedig a babával töltött napokat, hanem jelentős és hosszútávú jótékony hatást gyakorol mind az értelmi, mind az érzelmi fejlődésre. Bízom abban, hogy a cikkek és a videók minél több szülőt és nagyszülőt bátorítanak a rendszeres éneklésre és örömteli pillanatokkal gazdagítják majd a családi életet. A BabyRose Program igazi családi projekt, hiszen sokat segít benne tanítónő édesanyám és a kisgyermekes barátnőim.